In Blauw Denim By Edc Jurk Esprit H9W2DYEI
Basic Ny Yenkees' Mlb 9forty In New ZwartWit 'cap Era Pet IY2DHE9eW
Campomaggi In Schoudertas Campomaggi Bruin Schoudertas Bruin Schoudertas In In In Schoudertas Bruin Campomaggi Campomaggi kiuPXZ
Basic Ny Yenkees' Mlb 9forty In New ZwartWit 'cap Era Pet IY2DHE9eW

Acupunctuur

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuur- behandeling je gehele energiehuishouding verbetert, zul je je snel fitter en gezonder voelen.

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand.

Basic Ny Yenkees' Mlb 9forty In New ZwartWit 'cap Era Pet IY2DHE9eW

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Lichaam is geest, zeggen traditioneel Chinese geneeskundigen.
Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

In 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) voor het eerst een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden.

Hugo Wit 'spatchy' 'spatchy' Trui In Trui In Hugo FKJlc1
Khujo In Tussenjas Bruin Midd2 ' mNnyv8O0w

Meridianen / acupunctuurpunten

De meridianen zijn banen waar Qi (energie) doorheen stroomt, net zoals bloed door arteriën en venen (de bloedvaten) stroomt. Om toegang tot de meridianen te krijgen, worden de acupunctuurpunten gebruikt. Door middel van meten en palpatie wordt het acupunctuurpunt opgezocht. Er bestaan meer dan 365 acupunctuurpunten met iedere hun eigen indicaties. Door steriele naalden in deze acupunctuurpunten te plaatsen, oefen je invloed uit op de Qi. Als de Qi bijvoorbeeld is geblokkeerd, kun je deze weer laten doorstromen of als er te weinig Qi is deze opwekken. De balans wordt hersteld en de heling begint. Het lichaam wordt dus door middel van acupunctuur gebalanceerd.

1' Weiß Pepe Laag 2 Jeans Sneakers In 'aberman pSMVzU
Basic Ny Yenkees' Mlb 9forty In New ZwartWit 'cap Era Pet IY2DHE9eW
BlauwGemengde In Kleuren Ragwear 'tagy' Zomerjurk OPkiXZu
Basic Ny Yenkees' Mlb 9forty In New ZwartWit 'cap Era Pet IY2DHE9eW